Біль, блювота, втрата свідомості, кома і... найстрашніше - смерть. Долаючи свій психологічний бар'єр постарайтеся перейнятися і уявити все це на дитині.

Все це відбувається з дітьми, які потрапляють в реанімацію з медикаментозним отруєнням через самовільне прийому таблеток, які лежать вдома, в прямому доступі.

Читайте Знай в Google News!

Важливу тему піднесли у пабліку ЗАЩИТА ПРАВ ДЕТЕЙ в соціальній мережі facebook.

Таблетки на видному місці - це негативний і стабільний тренд, щорічно в лікарні з отруєнням медикаментами потрапляють сотні дітей.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Транквілізатори, нейролептики, серцево-судинні, седативні і небезпечні снодійні препарати - все це потрапить в руки дітей, які не розуміючи небезпеки їдять "красиві цукерки".

Прості правила безпеки:
- медикаменти повинні знаходитися в місцях недосяжних для малюків.
- упаковки на токсичних рідинах повинні бути підписані, не можна їх переливати в інші ємності.
- ніколи не кажіть дітям, що ліки смачні.
- не порушуючи цілісності упаковки складіть медикаменти в бокси із захистом від дітей.
- вчіть дітей, говоріть про небезпеку самовільного прийому медикаментів (якщо ще не говорили, йдіть і говорите прямо зараз, не відкладаючи це на потім).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, жодних цукерочок, просто хапають і тягнуть —викрадачі дітей поміняли стратегію.

Раніше портал Знай.ua писав, що на Тернопільщині відкрили Мекку для католиків, сотні вірян мчать на святе місце - Папа Римський би схвалив.

Також портал Знай.ua писав, що на Закарпатті причиною смерті дитини назвали ковид, односельці обурені - "Вітчим бив і ґвалтував з 12 років".