В Україні задля забезпечення позову або в рамках виконавчого провадження на боржників часто накладається арешт. Об’єктом цього арешту стають будинки і квартири. У разі ж закінчення виконавчого провадження він повинен бути знятий.

Про це у йдеться на Facebook-сторінці Міністерства юстиції.

Читайте Знай в Google News!

Якщо ж борг не повернуть, то через суд можна забрати право власності на це майно. У разі прийняття судом рішення про зняття арешту з майна – він знімається за постановою Виконавця не пізніше наступного дня, коли йому стало відомо про такі обставини.

Зняти арешт з рахунку боржника виконавець повинен не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від банку документів, що підтверджують, що на кошти, що знаходяться на рахунку, заборонено звертати стягнення відповідно до Закону "Про виконавче провадження".

Українка з Рівного, фото: youtube
Українка з Рівного, фото: youtube

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

З майна боржника може бути знятий арешт за постановою начальника відповідного відділу державної виконавчої служби, якому безпосередньо підпорядкований державний виконавець, якщо виявлено порушення Порядку накладення арешту.

Варто зауважити, що арешт з майна боржника може бути знятий за постановою виконавця.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, виплати на дитину: що зміниться в Україні в 2021 році.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Міноборони обіцяє військовим неіснуюче житло: міняють квартири на парковку.

Також, "Знай.uа" писав, зарплати і пенсії в 2021 році: як зміняться мінімальний і максимальний рівні.