В мережі з'явився текст ювілейного Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності-2020.

Читайте Знай в Google News!

Текст радіодиктанту, який створив відомий письменник і видавець Іван Малкович, опублікувало Українське радіо.

Нагадаємо, що 9 листопада у День української писемності та мови українці написали ювілейний 20-й радіодиктант національної єдності.

З нагоди свята, яке було запроваджене указом президента України у 1997 році на честь Нестора Літописця, кожен рік участь у цьому флешмобі беруть тисячі українців по всьому світу, долучаючись до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Традиційно найактивніше підтримують цей флешмоб школярі, вчителі, студенти та викладачі вишів. Однак, з кожним роком диктант збільшує кількість учасників, перевірити свої знання рідної мови беруться представники найрізноманітніших професій та відомі українці.

Якщо ви також проявили бажання проекзаменувати свою грамотність і писали радіодиктант, то можете звірити свою роботу з опублікованим текстом:

Якщо у вашому тексті немає помилок, чекайте обіцяних призів від радіокомпанії. У переліку обіцяних винагород: книжки, запрошення на культурні події та екскурсії.

Одним з призів є відвідування приміщення радіокомпанії на Хрещатику, 26. Також найграмотнішим українцям обіцяють екскурсію музеєм Українського радіо, показати студію і дати можливість випробувати звукозаписувальну техніку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, за радіодиктант обіцяють нагороду

Як повідомляв портал Знай.ua, дату святкування Дня української писемності та мови встановив другий президент України Леонід Кучма.

Також Знай.ua писав, українців закликають написати радіодиктант національної єдності