Політичний блогер Сергій Корнак висловив свою думку про причину, яка викликала киплячі зараз протести серед малих підприємців.

«Зараз йдуть розмови про введення РРО (реєстраторів розрахункових операцій), касові апарати введені на всю ліцензійну продукцію. І що, вони якось змінили ситуацію? Ні, плювати все на них хотіли. У нас найбільший тіньовий ринок - це алкоголь і тютюнові вироби», - зазначає оглядач.

Він вважає ці апарати не більше ніж ще одним засобом для тиску на малий бізнес. Вони надзвичайно ускладнюють життя підприємцям і при підключенні, і при видачі чеків на ринку, і в безлічі інших ситуацій. І не видавати чеки неможливо - можна нарватися на величезний штраф (на сьогодні він становить 116 тисяч гривень), а то і зовсім позбутися бізнесу.

«Це не наведе порядок в державі. Ось кажуть: мовляв, ми наведемо порядок з митними вантажами. Так, може, навести спочатку порядок на митниці? Краще натиснути на 20-30 тисяч осіб, ніж на півтора мільйона ФОПів, які тепер будуть видавати чеки», - пропонує Корнак.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

РРО породжують необхідність у великій кількості чиновників. Тут потрібна і реєстрація, і кодування, і такі складні дії, що замість цього апарату простіше і дешевше найняти ще одного співробітника.

Тим часом саме ФОПи своїми податками наповнюють державну скарбницю. У відповідь держава тільки й робить, що намагається максимально ускладнити їм життя.

Звільнити бізнес від контролю влади або реформувати податкове законодавство - про це зараз і розмови немає, сама влада діє в протилежному напрямку.

Сергій Корнак вважає, що РРО цілком можна було б ввести, але по-іншому: поступово і надаючи підприємцям пільги. Але влада вибрала інший шлях.

Раніше цей оглядач висловлювався про наповнюваність бюджету.

Також він прокоментував взаємини між президентом та олігархами.