НКРЕКП повинна не допустити підвищення тарифу на передачу електроенергії Для бізнесу, оскільки це обернеться для нього банкрутством. Про це написав народний депутат Сергій Магера на своїй сторінці в Facebook.

«Я сподіваюся, що у НКРЕКП вистачить політичної волі і сил, щоб прийняти завтра правильне рішення. Залишитися в складній ситуації по один бік з підприємствами, які забезпечують надходження до бюджету і робочі місця для наших громадян. І не підвищувати тариф, який обернеться для бізнесу мільярдними втратами і новими банкрутствами», - написав Магера.

За його словами, запасу міцності у бізнесу і українців вже не залишилося. І в разі, якщо тариф підвищать, бізнес не виживе.

"Щоб вижити, влада і бізнес повинні бути по один бік барикад. Не ховатися від проблем, а пропонувати підприємствам і ФОПам реальну руку допомоги. Не підвищувати тарифи на передачу електроенергії, а стримувати непомірні апетити окремих органів, щоб захистити промисловість від остаточного краху», - підкреслив Магера.

Нагадаємо, НКРЕКП погодила для компанії "Укренерго" підвищення тарифу на передачу електроенергії з 1 грудня на 30%, до 312,76 грн / МВт-год. Тепер же тариф пропонують в 2021 році підвищити ще більше, до 324,81 грн / МВт*год.своє бажання ще більше підвищити тариф в «Укренерго» не пояснюють.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше економіст Борис Кушнірук заявив, що підвищення тарифу на передачу електроенергії значно поглибить економічну кризу в Україні - призведе до подальшого падіння виробництва і прискорить інфляцію.

У свою чергу колишній перший заступник Міністра промислової політики України Сергій Грищенко висловив упевненість, що оскільки у промисловості резервів немає, то збільшення тарифів призведе до спаду виробництва, аж до закриття цехів і агрегатів і масового звільнення персоналу.