Вони об'єднуються у Національну Асоціацію паливного рітейлу та просять дати чіткі роз'яснення до закону про свою діяльність.

Малому бізнесу на ринку нафтопродуктів заважають розвиватися протиріччя у законодавстві, яке сприяє монополізації та тінізації ринку палива.

Контролюючі органи на місцях необґрунтовано вимагають додаткових актів і роз'яснень у сфері нормативного регулювання малих автозаправних станцій. При тому, що чинне законодавство України та судова практика не містять таких вимог. Така ситуація створює перешкоду для розвитку малого бізнесу на ринку нафтопродуктів та підштовхує його об'єднуватись у Національну Асоціацію паливного рітейлу, щоб захистити свої законні права.

Учасники Асоціації вимагають від Верховної Ради України формулювання чітких роз'яснень щодо регламентації діяльності малих АЗС та вичерпний перелік документів, необхідних для отримання ліцензій з роздрібної торгівлі пальним.

Асоціація звертає увагу профільного Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України на цю проблему та просить надати професійні роз'яснення.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Такі роз'яснення дозволять отримати єдині прозорі стандарти для отримання ліцензій малим АЗС та загальні правила для всіх учасників ринку.