Зовсім скоро школяри певних областей України відправляться на офлайн навчання. МОН запевнило, що працюватимуть лише ті школи, які можуть забезпечити гідну підготовку до навчання в умовах війни.

Але зміни торкнутся не лише організації навчання, а й змісту предметів у школярів, тому в Міністесртву освіти і науки попередили батьків про нововведення.

Школа, кадр з відео
Школа, кадр з відео

В Україні внесли зміни у шкільну програму у зв’язку зі збройною агресією росії.

З нового навчального року діти не будуть вивчати творчість більшості російських письменників, однак отримають більше знань про життя в умовах війни. Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

У програмі з історії з’явиться окремий блок, присвячений російсько-українській війні, яка розпочалася в 2014 році.

Також учням пропонується погляд на СРСР, як на державу імперського типу.

Школа, фото: скріншот з відео
Школа, фото: скріншот з відео

Більше уваги буде приділятися предмету "Основи здоров’я", а саме моментам, як діяти під час повітряної тривоги, що робити з вибухонебезпечними предметами, як надавати першу допомогу.

Над оновленням програми працювали представники вишів, органів влади, народні депутати, педагоги, громадські діячі і правозахисники.

Вікна школи
Вікна школи

Нагадаємо, що зібрати дитину до школи стало дорожче: у скільки обійдеться вся необхідна канцелярія для учня у 2022.

Раніше ми повідомляли, що 12-річний школяр віддав на дрони для ЗСУ гроші, які заробляв 4 роки.

Також стало відомо, що українців попередили про 10 банків, які опинилися на межі банкрутства: хто в зоні ризику.