Вже кінець літа, останні числа серпня і нам, українцям, так і не вдалося з насолодою поласувати всіма улюбленими ягодами – кавунами.

Все через повномасштабну війну, розпочату рашистами, та подальшу окупацію Херсонської області, яка й покривала основну частину ринку. Через це ціна на кавун і схопилася до неймовірних 25 гривень/кг, коли торік ягоди продавалися у 5 разів дешевше. Це найвища ціна за весь час незалежності України.

Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео
Ціни на кавуни та дині, скріншот з відео

Журналісти дізналися у фермерів про кілька причин зростання цін, а також чи варто чекати на зменшення вартості. Також вони пояснили, що не лише Херсонська область, а й Запорізька, Миколаївська дарували українцям смачні кавуни. Однак вони знаходяться під постійним обстрілом, а частина територій також тимчасово окупована. Залишився єдиний південний регіон – Одеський.

"Дуже багато фермерів не ризикнули вкладати кошти... це підвищення ціни закупівельних матеріалів, насіння, добрива, паливо, мастильні матеріали. Цей рік знову став посушливим, технічна вода зросла в три-чотири рази цього року", - повідомляє голова асоціації овочівників Денис Ткаченко.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Кавуни, фото: ukr.media
Кавуни, фото: ukr.media

На деяких ринках українські кавуни змушені конкурувати з азербайджанськими та турецькими... і більше того, іноді наші навіть дорожчі за імпортні ягоди, бо ціна набагато вища, ніж на полі. Але крутити носом продавці не радять і одразу зазначають, що на дешевих вітчизняних кавунів у 2022 році чекати не варто.

Нагадаємо, чому в Україні поменшало яловичини і чого чекати далі: виробники назвали сумні цифри

Як повідомляв "Знай.uа", наприкінці серпня продавці змінили ціни на виноград: скільки коштуватиме кілограм.

Знай.ua писав, борщ влетить у копійчину: в Україні злетіли ціни на один з головних інгредієнтів страви