Експерти розповіли, що робити, якщо орендоване майно від початку повномасштабної війни перебуває в окупації.

До деяких з них зник доступ, але орендодавці все одно можуть вимагати плату... через це варто звернутися до Цивільного кодексу України (ДКУ), зокрема, до частини 6 статті 762, в якій йдеться про звільнення від орендної плати за час, коли людина не може користуватися майном через обставини, за які вона не відповідає. Про це розповідають Іванна Родіонова, юрист Василь Кісіль.

Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
Які квартири у Львові можна орендувати і за скільки
pixabay.com

Це стосується земельних ділянок, будь-якого обладнання, автомобілів, будівель тощо. А ось форс-мажори не звільняють особу від фінансових обов'язків, лише звільняючи від відповідальності. Головне – виконати дві умови.

Перше – неможливість користування цим майном (відсутність доступу до майна та можливості перебувати в орендованому приміщенні), а друге – щоб цей пункт був підкріплений вагомими доказами.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Оренда квартири, фото YouTube
Оренда квартири, фото YouTube

При цьому ЦКУ не наводить конкретний перелік, який описував би всі обставини, за які орендар не відповідає. До таких відносяться всі процеси, що існують поза волею цієї людини, включаючи військові дії, обстріли та інше.

Нагадаємо, росіянка задумалася, щоб покінчити з життям, але психолог дав "слушну" пораду: "Можна піти до армії"

Як повідомляв "Знай.uа", пільги та преференції учасникам УБД: як держава дбатиме про тих, хто її захищає

Знай.ua писав, українські ветерани вмить можуть перетворитися на успішних підприємців, як стати мільйонером