На початку війни багатьох українських водіїв приголомшила вартість бензину. Деякий час навіть спостерігався дефіцит, але судячи з заяви влади, ситуація стабілізувалася. У Мінекономіки розповіли, як сильно зміняться ціни на пальне.

У Міністерстві повідомили, що приблизно до кінця року подорожчання палива не буде, оскільки парламент частково повернув акциз. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону Єдині новини розповів перший заступник Міністра економіки України Денис Кудін.

Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео
Подорожчання бензину, фото: скріншот з відео

"На нашу думку, час для часткового повернення акцизів обрано вдало. Оскільки на українському паливному ринку позначилася тенденція до зниження ціни. Відповідно, ми розраховуємо, що паливні мережі зможуть включити податок до існуючої ціни без її збільшення. Збільшення цін на нафтопродукти в найближчий перспективі ми не очікуємо", - заявив Денис Кудін.

Заступник міністра розповів, що розмір акцизу становить 3,5-4 гривень за літр. Саме на таку суму зараз мають впасти ціни на пальне в Україні. Як заявлено, зниження вартості палива – це загальносвітова тенденція, пов'язана із здешевленням нафти.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію
Показати ще

"Ціна на нафту на світових ринках пішла вниз. Три місяці тому вона сягала 120 доларів за барель, а зараз – на рівні 88 доларів за барель. Це дуже значне зниження", - зазначив Кудін.

АЗС, кадр з відео
АЗС, кадр з відео

Також у Мінекономіки наголосили, що дефіциту пального найближчим часом на роздрібному ринку не очікується.

"Ринок наразі повністю забезпечений пальним. Ми спостерігаємо навіть профіцит нафтопродуктів – оператори зуміли накопичити резерви і запаси, яких не вистачало в період дефіциту. Сьогодні відбулась повна диверсифікація поставок, і Україна – це перша країна в Європі, яка повністю відмовилась від російських нафтопродуктів", - підсумував заступник міністра.

Раніше ми писали про те, що водіям, які вирішили заощадити на бензині загрожує величезний штраф: перевищує вартість транспорту та позбавляє прав

Як повідомляв Знай.ua, ціна на яблука в Україні зростає: чи варто очікувати низьких цінників цієї осені

Також портал Знай.ua писав, що українцям нагадали про вакцинацію: тепер діють нові правила, заява МОЗ