Доплати до пенсій в Україні передбачені не лише для громадян з особливими заслугами перед Батьківщиною або для тих, хто досяг певного віку, а й для тих, хто проживає у певній місцевості. Хто з пенсіонерів має право на надбавку у розмірі 20%, розповіла начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Вікторія Поляковська в ефірі телемарафону.

Українські пенсіонери, які проживають у гірських населених пунктах, мають право на надбавку до пенсії у розмірі 20%. Це поширюється і на переселенців, які переїхали до гірської місцевості через повномасштабну війну.

Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube
Пенсіонери. Фото: скриншот Youtube

"З 1995 року набрав чинності закон про статус гірських населених пунктів. Оскільки наша область географічно в переважній більшості гірська, понад 190 населених пунктів мають цей статус. Законом передбачено встановлену надбавку до пенсій 20% від основного розміру пенсій", - заявила представниця ПФУ.

Виплата пенсій, кадр з відео
Виплата пенсій, кадр з відео

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Для отримання надбавки пенсіонер має отримати статус мешканця на території гірського населеного пункту та отримати посвідчення у місцевих органах влади чи ЦНАП. Видача посвідчення безкоштовна та проводиться протягом 30 календарних днів.

Раніше портал Знай повідомляв, уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.