У магазинах стрімко дорожчає улюблений продукт українців – сало. Воно вже перегнало у ціні м'ясо і поступово переходить у розряд делікатесів. Про те, як змінилися ціни на сало, свідчать дані моніторингу Мінфіну.
На українському ринку спостерігається стрімке підвищення цін на сало. У середньому кілограм домашнього продукту можна купити за 180 гривень, а це на 26 гривень дорожче, ніж було у серпні.

Ціни на сало. Фото: скрін youtube
Ціни на сало. Фото: скрін youtube

Щодо солоного сала, то його вартість також не стоїть на місці. Так, станом на 27 вересня продукт у середньому продається по 217,93 гривні за кілограм. Якщо порівнювати із серпнем, то цей вид сала подорожчав на 8,12 гривні за кілограм.
Найвищі ціни на сало спостерігаються у мережі супермаркетів "Ашан" - 229,9 гривні за кілограм, а найдешевше продукт у мережі "Новус" - 199 гривні за кіло.

Ціни на сало, скріншот з відео
Ціни на сало, скріншот з відео

Варто відзначити, що сало стало дорожчим, ніж м'ясо. Приміром, середня ціна на свинячу грудинку станом на кінець вересня становить 168,71 гривні за кіло.

Ціни на грудинку. Фото: скрін minfin
Ціни на грудинку. Фото: скрін minfin

Ошийок практично такий же за ціною, як і сало – у середньому 221,17 гривні за кілограм.

Ціни на ошийок. Фото: скрін minfin
Ціни на ошийок. Фото: скрін minfin

Раніше портал Знай повідомляв, які продукти слід викреслити зі списку покупок: ціни на ці товари зростуть найбільше.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Кого не мобілізують до армії: перелік професій Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також наш портал інформував, що на 5 гривень за кілограм: ціна на гречку в українських супермаркетах різко впала, а новий урожай продають ще дешевше.

Крім того, ми писали, що фермери прогнозують зниження врожайності картоплі: чи загрожує українцям дефіцит і що буде з цінами.