З наближенням холодів та цьогорічного опалювального сезону, який обіцяє бути не з легких, українців все більше задумуються про утеплення своїх будинків та максимальне збереження тепла у них.

То ж неабияк актуальною є тема утеплення та заклеювання щілин у вікнах, які можуть пропускати холодне та морозяне повітря з вулиці. Фахівці застерігають, що через погано проклеєні вікна в холодну пору року може випаруватися навіть до 50% всього тепла, накопиченого в будинку.

На щастя, за допомогою недорогих, та практично "підручних засобів", можна ефективно утеплити вікна, щоб через них не втікало таке дорогоцінне особливо зараз тепло.

Заклеювання вікон, скріншот з відео
Заклеювання вікон, скріншот з відео

Чим заклеїти вікна, щоб через них не задувало взимку:

1. Вата + малярський скотч

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Це хоча й найбільш економний, проте недовговічний спосіб. Спершу потрібно заткнути ватою всі щілини, а зверху заклеїти малярським скотчем. Проте слід бути готовим до того, що стрічка може дуже швидко відклеїтись.

2. Поролоновий утеплювач

Цей варіант підійде як для дерев'яних, так і для пластикових вікон. Щобільше поролон на основі клею також є економним варіантом. А завдяки клейкій основі утеплювач протримається всю зиму, проте він вбирає вологу і поступово втрачає герметичність.

3. Силіконовий герметик

Ним потрібно проклеїти щілину між склом та віконною рамою. Проте, хоча й цей спосіб добре герметизує, але, не врятує від вітру, що гуляє між рамами.

Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео
Заклеювання щілин у вікнах, скріншот з відео

4. Віконна замазка

Вона дещо схожа на пластилін чи слайм. Щоб утеплити вікна, необхідно розім'яти її в руках, і замазати щілини маленьким шпателем. Далі вона застигає і кам'яніє. Замазка почне відпадати після того, як весною ви відкриєте віконні рами, а залишки доведеться зішкребти.

5. Прогумований ущільнювач

Цей варіант є найнадійнішим способом герметизації вікон. Проте він і коштує дорожче. До його переваг можна віднести те, що ним можна швидко та легко утеплити приміщення, він довговічний, не вбирає вологу та врятує квартиру від холоду за найнижчих температур.

новобудова, ілюстративне фото pik.cn
новобудова, ілюстративне фото pik.cn

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз