Популярна ароматна м'ята згодиться не лише для приготування корисного чаю, але й для багатьох інших цілей, про які не кожен знає.

Ця невибаглива рослина легко розмножується, не потребує особливого догляду, а користі від неї дуже багато. Її часто можна побачити у квітниках та садах українців.

Найчастіше з м'яти заварюють самостійний напій або додають її у вже готовий чай. Всім відомо про її заспокійливі властивості. Також м'ята знижує кров'яний тиск, покращує самопочуття, коли болить шлунок. Крім того, відваром з м'яти радять полоскати горло або зуб, щоб позбутися болю.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

М'яту також використовують для ароматизації компотів, соусів, желе і навіть морозива. Її можна додавати до випічки, хліба. А також як приправу для вінегрету, м'ясних та рибних страв.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Її додають у воду, коли купають немовлят. Відваром з м'яти дуже корисно ополіскувати волосся після миття. Що цікаво, м'ята може допомогти позбутися мошок - якщо покласти її у посудину, де зберігаються сухофрукти, комахи там навіть не з'являться. Для цього використовують сушену м'яту.

Не люблять запаху цієї рослини й миші, тому у місцях, де з'явилися ці гризуни, можна розкласти цю рослину, щоб швидко позбутися їх. Знаючи ці всі корисні властивості звичайної, на перший погляд, м'яти, ви не пошкодуєте, що вирощуєте її у своєму квітнику, чи й навіть горщику на підвіконні.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Нагадаємо, як ніколи не можна зберігати гарбузи: втратите урожай і залиштеся без запасів

Як повідомляв "Знай.ua", понад 42 гривні за долар: новини про "ядерку" потягнули курс валют вгору, де межа

Також "Знай.ua" писав, чому чорнобривці потрібно закопувати на городі восени: порада на вагу золота