Експерти попереджають українців про нелегкий опалювальний сезон у 2022 році. Причина відома – війна з росією, через яку може виникнути багато проблем, зокрема з тарифами на комунальні послуги.

В Україні осінь настала дуже швидко і буквально за тиждень після закінчення літа на вулиці був "дубар". Зараз усі турбуються про те, коли уряд дасть населенню тепло, а початок опалювального сезону, як правило, залежить від погодних умов.

Дощ, скріншот: YouTube
Дощ, скріншот: YouTube

В основному опалення включають тоді, коли температура повітря три дні поспіль опускається нижче +8 °С. Згідно з правилами, в житлових приміщеннях в Україні температура має бути вищою за +18 °С.

Уряд цього року не підвищуватиме ціни на гарячу воду та тепло. Тариф на опалення від Київтеплоенерго складає 1655 грн/Гкал. Для тих, хто живе у столиці та не має лічильника — 38,50 грн/кв. м.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Мер Києва Віталій Кличко попередив, що температура у квартирах у столиці може опускатися до позначки 18 °С. До війни ця позначка була 21-22 °С.

У разі відсутності газу чи електрики, влада підготувала запаси палива та генератори. За словами мера, якщо таке станеться, інфраструктура міста деякий час зможе автономно функціонувати. Школи, лікарні та дитячі садки за такого розкладу будуть постачати світлом і газом насамперед.

Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.
Опалення. Фото: liga.net.

Раніше ми писали про те, що ціни на автогаз пішли вгору: скільки коштує паливо на українських АЗС

Як повідомляв Знай.ua, коли в українських супермаркетах подешевшають яйця: відповідь експерта

Також портал Знай.ua писав, що економіка України витримала потужні удари війни: наступний рік має порадувати