В спекотну пору року зберігати оптимальний рівень гідратації може бути справжнім викликом. Підвищена температура та вологість прискорюють процес зневоднення, тому фахівці радять не лише пити більше води, а й додавати до раціону соковиті фрукти, пише Marca.

Кавун

Цей фрукт справедливо вважається королем літа. У його складі міститься близько 91-92% води. Окрім високого вмісту рідини, кавун тішить наявністю вітамінів A, C, E, а також магнію, калію та інших корисних елементів. Він прекрасно втамовує спрагу і допомагає м’язам відновитися після фізичних навантажень.

Кавун. Фото: скрін youtube
Кавун. Фото: скрін youtube

Персики

Персики посідають п’яте місце серед фруктів із високим вмістом вологи - у них близько 88% води. Крім того, вони постачають організму вітаміни A, C, групи B (B1, B2, B6), а також багато мінералів - калій, залізо, мідь, сірку, кальцій та інші. Каталонський інститут ендокринології підкреслює користь персиків для здоров’я.

Популярні новини зараз
Пенсіонери можуть отримати тисячу гривень на ліки: кому та на яких умовах виплатять допомогу Не бери слухавку: шахраї дзвонять саме із цих номерів - і ти вже в їхній пастці Банки ліквідують, а гроші згорять: фінустановам дозволили не повертати вклади клієнтам "Попереду кривава осінь": командир ЗСУ порадив українцям готуватись до найгіршого
Показати ще

Диня

Цей плід особливо популярний влітку. У ньому міститься від 90 до 92% води, що робить його чудовим вибором для підтримання водного балансу. Окрім цього, диня низькокалорійна, має сечогінний ефект і містить багато вітаміну С. Такий фрукт варто тримати під рукою у найспекотніші дні.

Грейпфрут

Ще один гідний представник гідратуючих фруктів - грейпфрут. У ньому близько 89% води. Експерти відзначають не лише його вміст вологи, а й тонізувальні властивості. Грейпфрут допомагає підтримувати бадьорість і не шкодить фігурі, адже майже не містить калорій.

Грейпфрут. Фото: скрін youtube
Грейпфрут. Фото: скрін youtube

Полуниця

Ця ягода входить до трійки лідерів за вмістом води - 90,6%. Полуниця не лише освіжає, а й живить організм: вона багата на клітковину, вуглеводи, вітаміни C, E, фолієву кислоту та бета-каротин.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.