Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на офіційному сайті повідомило, що частину громадян отримають по 100 тисяч гривень.

Це стосується тих українців, які перебували з 2014 року чи перебувають у полоні. Усі вони отримають грошову допомогу. Рішення було ухвалено з боку Міжвідомчої комісії.

Обмін полоненими, скріншот: YouTube
Обмін полоненими, скріншот: YouTube

"Зокрема, Міжвідомчою комісією 358 українців визнали особами, які позбавлені волі внаслідок збройної агресії Росії. Серед них 35 жінок. Також виплати у розмірі 100 тисяч гривень отримають шестеро іноземців, які потрапили в полон під час проходження військової служби до ЗСУ. Призначили виплати та 49 сім'ям незаконно ув'язнених українців. Нині всі вони перебувають у полоні через політичну, громадську чи професійну діяльність", - повідомляється на сайті.

Але також є і згадка про те, що ця виплата буде одноразовою. На її здійснення виділили понад 26 мільйонів гривень з початку року.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Варто зазначити, що останнім часом дуже багато людей вдалося повернути із російського полону. Спочатку це був гучний обмін у кількості понад 200 наших захисників, включаючи хлопців з "Азовсталі" та їх командування. Та багато інших.

Нагадаємо, "Сидіти чекати не можна": Захід може поставити Іран на місце

Як повідомляв "Знай.uа", українцям пообіцяли "бавовну" просто в Москві: "Сьогодні ми відкриємо завісу"

Знай.ua писав, в Україні готують потужну відповідь іранським "Шахідам", показавши нову розробку: "Так треба, повірте"