Як відомо, в Україні з кожним днем ​​стає жити лише дорожче. У кожній сфері послуг ціни продовжують зростати і ніяк не досягають свого піку. На цей раз це торкнулося і сфери туризму.

Про це стало відомо завдяки новій постанові уряду від 14 жовтня 2022 р. №1180.

Справа в тому, що Кабінет міністрів України ухвалив рішення змінити суттєво вартість низки послуг у сфері міграції. Вже з 1 листопада цього року зросте вартість однієї з найпопулярніших послуг у наш час – термінове оформлення паспорта, закордонного паспорта, а також проїзного документа біженця.

Паспортний стіл, скріншот: YouTube
Паспортний стіл, скріншот: YouTube

Згідно з постановою, вартість оформлення паспорта громадянина України протягом 10 днів зросте з 252 до 496 гривень.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Якщо вам потрібний терміновий паспорт для виїзду за кордон, який буде зроблено від 3 до 7 робочих днів, тоді вам доведеться заплатити 992 гривні. Раніше було 704 гривні.

Якщо вам потрібно оформити або обміняти проїзний документ біженця, потрібно буде заплатити вже 452 гривні, а раніше 226.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Оформлення та обмін посвідчення біженця, крім оформлення посвідчення біженця, вперше подорожчає із 168 до 336 гривень.

До речі, через півроку після скасування військового стану оформлення паспорта громадянина протягом 20 днів зросте зі 126 до 248 гривень.

Ціни продовжують зростати, і це дуже засмучує. Сподіваємося, що незабаром війна в Україні закінчиться, і цінники одразу у всіх сферах стабілізуються.

паспортний стіл, скріншот з відео
паспортний стіл, скріншот з відео

Нагадаємо, про які електроприлади варто "забути" на якийсь час: поради експертів українцям розумно економити

Раніше повідомлялося, що опалювальний сезон 2022: у Мінсоцполітики розповіли, чи вистачить грошей на субсидії .

Також, ще один удар по Кадирову: Верховна Рада визнала суверенітет Ічкерії