В Україні вже кілька тижнів спостерігаються серйозні проблеми з подачею електрики, і в усьому винні ракетні удари з боку Росії по об'єктах енергетики.

У зв'язку з цим українців попросили економити електрику, а частини на кілька годин на день відключали електрику в будинку. Але, як виявилося, цей графік не завжди збігається з реальністю.

Про це розповів голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький в інтерв'ю РБК-Україна.

Справа в тому, що для того, щоб зменшити суттєве споживання електроенергії у певному регіоні, співробітники обирають енергоущіли з найбільшим споживанням. Саме тому не завжди все рівномірно розподіляється.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Застосування графіків пов'язане із конкретною ситуацією, яка на сьогоднішній день склалася в українській енергосистемі. Їй потрібно дати час відновитись та відпочити.

Все відбувається за вказівками "Укренерго". Як тільки настає указ, завданням обленерго є якнайшвидше його виконати.

"І щоб зробити це швидко, іноді просто вибирають енерговузли з найбільшим споживанням, у яких можна швидше відключити необхідний обсяг навантаження та збалансувати енергосистему. Так простіше та швидше. Тому буває, що за графіками аварійних відключень не зовсім рівномірно розподіляється відключення споживачів", - розповів Кудрицький.

ДТЭК приобрела "Киевоблэнерго" и "Одессаоблэнерго"
ДТЭК приобрела "Киевоблэнерго" и "Одессаоблэнерго"

Найближчим часом може змінитися час, на який в українців зникає електрика. Крім того, буде проведено аналіз ефективності графіків, а саме – на скільки та як вони були виконані.

Як довго ще триватимуть такі віялові відключення – ніхто не знає, адже зима очікується вкрай складною, і нам потрібно підготуватися до найгірших сценаріїв.

Електрика, фото: Getty Images
Електрика, фото: Getty Images

Нагадаємо, що українці можуть самостійно збільшити пенсійні виплати на 54% - у Пенсійному фонді розповіли подробиці

Раніше повідомлялося, що українці більше не вірять у погрози путіна про ядерну зброю і бажають боротися до перемоги: результати соцопитування

Також повістку може отримати кожен військовозобов'язаний: головний військком столиці