У разі переїзду внутрішнім переселенцям варто якомога швидше звернутися до органу соцзахисту населення чи ЦНАПу для актуалізації адреси проживання.

Перевірки фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб відновлять, про що владою було прийняте особлива постанова № 1168 "Про внесення змін до Порядку надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам".

Допомога ВПО. Фото: скрін youtube
Допомога ВПО. Фото: скрін youtube

У разі, якщо людина не проживає за місцем реєстрації, де отримує виплати, то ці виплати знімуть вже наступного місяця. Перевірки будуть здійснювати територіальні органи Національної соцслужби, вибірково відвідуючи місця реєстрації ВПО.

У разі відсутності людини за вказаним місцем проживання їй залишатимуть повідомлення про необхідність з’явитися в територіальному органі соцзахисту за місцем проживання протягом десяти календарних днів.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У разі, якщо людина зі статусом ВПО не дасться чути або не з'явилася в органі соцзахисту протягом вказаного часу, виплати державної допомоги на проживання в розмірі 2000 грн на дорослу людину та 3000 грн на дитину чи особу з інвалідністю їй припиняють з наступного місяця.

Виплати ВПО. Фото: скрін youtube
Виплати ВПО. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, ми писали, що для українців підготували нові правила щодо підтвердження робочого стажу: які труднощі доведеться подолати.

Як повідомляв "Знай.ua" новий британський прем'єр присвятив першу промову Україні та Борису Джонсону: "Робота починається..."

Також "Знай.ua" інформував, що українці можуть самотужки збільшити пенсійні виплати на 54% - у Пенсійному фонді розповіли подробиці.