Стане відомо про те, що буде із субсидіями українців вже наступного року. Явно менше, ніж розраховувалося 2022 року, що трохи поставить громадян у ступор.

Про це повідомила в ефірі телемарафону міністр соціальної політики Оксана Жолнович.

Нещодавно в максимально рекордні терміни було прийнято державний бюджет України на 2023 рік, де й визначилася кількість коштів, які будуть виділені на виплату житлово-комунальних субсидій.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У разі того, якщо коштів катастрофічно не вистачатиме, відбудеться перерозподіл. У результаті було виділено 37 мільярдів гривень, і як зазначили у Міністерстві соціальної політики коштів, має вистачити.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Отримати житлові субсидії можуть усі громадяни, витрати яких на комуналку перевищують у різних випадках 10% чи 15% доходів. Розрахунок йде від домогосподарства, і розраховується все від того, хто скільки отримує коштів.

Разом, було виділено на наступний рік 37,870 мільярда гривень, але це значно менше, ніж у 2022. Тоді виділялося з бюджету 41,708 мільярдів, що на 9,2% більше, ніж буде.

Пенсіонери, кадр з відео
Пенсіонери, кадр з відео

Тому й очікується, що середня субсидія протягом опалювального сезону становитиме від 1700 до 1800 гривень.

Варто зазначити, що бюджет має рекордні витрати насамперед через величезні витрати на війну, а також рекордний дефіцит. Без допомоги міжнародних партнерів Україна не зможе заповнити цю фінансову дірку.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube
Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, що експерт розповів, як перебої з електрикою можуть вплинути на паливо: чи готувати водіям гаманці із заощадженнями

Раніше повідомлялося, що водіїв попередили про дорогі проблеми, не забувайте про передні колеса

Також, батарейки, каністри та пальники: з чого складається набір "чорного дня", який має бути у кожному будинку