Зараз, коли вартість автомобільного палива зашкалює і продовжує при цьому зростати, водіям особливо корисно знати лайфхаки, які дозволяють заощаджувати при їзді. Як кожен може непогано заощадити паливо, розповідає портал today.

Так, щоб знизити витрату палива можна переглянути вміст багажника та салону, та прибрати все зайве. Навіть зайві 100 кілограмів в автомобілі збільшують витрату палива приблизно на 0,5 літра. З огляду на нинішні цінники на АЗС це не так дешево.

Автомобили, фото: Знай.ua
Автомобили, фото: Знай.ua

Також можна спробувати покращити аеродинаміку автомобіля. Наприклад, багажник на даху збільшує витрату палива від 0,5 до 1 літра на 100 кілометрів шляху, тому з метою економії його краще зняти і не перевозити нічого в такий спосіб.

Водіям слід звертати увагу і на тиск у шинах, якщо він навіть на 0,5 бар менший, ніж рекомендовано автовиробниками, то автомобіль споживатиме на 5% більше палива. Рекомендується перевіряти тиск кожні 14 днів.

Популярні новини зараз
Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

Не менш важливо обслуговувати транспортний засіб, адже зношування системи запалення, неправильні налаштування двигуна, забруднений фільтр призводять до підвищеної витрати палива.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цінники на бензин зробили ривок, автогаз та дизель – майже без змін: АЗС показали нові ціни на паливо.

Також наш портал інформував, поради, які знають не всі водії: як зберігати свій автомобіль узимку без гаража та паркінгу.

Крім того, ми писали, ціни на АЗС зростатимуть, але не так стрімко: у НБУ прогнозують подорожчання палива.