Після масових атак росії української енергетичної інфраструктури, після чого вийшла з ладу більша частина ТЕЦ та ГЕС, українці стали масово скуповувати електрогенератори, пальне для якого купують на заправках.

Зростання попиту частково спровокувало зростання ціни на АЗС, про це розповів директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

В останні дні на ринку в Україні спостерігається певний дискомфорт. Дефіциту немає, паливо на АЗС є скрізь. Але відчувається несподіваний попит, на який ніхто не чекав, - розповідає Куюн.

Тому останнім зростанням ціни треба "дякувати" саме незвичному попиту на пальне.

Основні причини підвищення вартості:

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще
  • зростання попиту через масове використання електрогенераторів в Україні
  • напружена ситуація на європейському ринку нафтопродуктів викликана ембарго на російську нафту, що очікується від 5 грудня
  • постачальники не купували великих обсягів, враховуючи "мертвий" сезон.

Сергій Куюн зазначив, що генератор по суті — це машина. Зростання попиту на бензин, в десятки тисяч літрів, це так само як десятки тисяч нових машин у країні.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні подорожчав бензин і це ще не межа: що буде з цінами на пальне.

Як повідомляв "Знай.ua" на щастя українців: всупереч прогнозам експертів, деякі продукти впали в ціні.

Також "Знай.ua" інформував, як не стати жертвою аварії на дорозі через відключення світла: бюджетні браслети, наклейки та жилети.