Гречка є дуже популярною крупою і готують її досить часто, проте багато хто робить це неправильно. Усього одна помилка може зіпсувати структуру та смак каші.

Найчастіше господині слідують простій пропорції, яка працює і з іншими кашами - 1 до 2, тобто на одну склянку крупи додаємо дві склянки води і варимо до готовності. З гречкою більшість робить так само, але в цьому криється помилка.

Гречка, скріншот: YouTube
Гречка, скріншот: YouTube

Як правильно варити гречку

Звична нам темна гречка із супермаркету є вже напівготовою крупою, що пройшла первинну обробку. Щоб її приготувати, достатньо залити гречану крупу окропом (у знайомій пропорції, 1 до 2). Після цього накрити кришкою і почекати, поки крупа не вбере всю воду і не набухне.

Щоб переконатися у готовності, можна поставити на вогонь і довести до кипіння. Вимкнути та накрити кришкою. Коли крупа розбухне, залишиться додати улюблені спеції, олію, засмажку, гриби або щось інше, що ви любите.

Популярні новини зараз
28 січня не виходьте з дому і обов'язково стукайте по дереву: прикмети та заборони на день Павла Фівейського Григорій Решетник погладшав так, що костюм мало не тріснув - танці виявилися зайвими: "Схудніть обов'язково" 5 жіночих імен, від яких у чоловіків "зносить дах": кому з красунь пощастило Син Софії Ротару Руслан Євдокименко не зміг стримати гіркоти від втрати: "Дякую тобі за все"
Показати ще

Ціни на гречку, скріншот з відео
Ціни на гречку, скріншот з відео

Окрім темної буває і біла (зелена) гречка. Вона зустрічається у продажу рідше і коштує зазвичай дорожче. Така крупа необроблена, а при варінні має більшу в'язкість, ніж темна гречка. Вона добре підходить для супів чи молочних каш. Але зелену гречку варити треба, адже вона не пройшла первинну обробку, на відміну від темної.

Раніше ми писали про те, що ніколи не сушіть одяг на батареї: ви здивуєтеся, чому не варто цього робити

Як повідомляв Знай.ua, щоб сад пережив зиму: як і коли вкривати молоді дерева наприкінці осені