Вологість – це дуже поширена проблема для зимового періоду, коли в будинках вмикають опалення та температура змінюється. Якщо приміщення не провітрюється належним чином, може виникнути конденсат на вікнах, а в результаті цвіль.

Зменшити рівень вологості взимку дуже важливо. Через відсутність вентиляції рівень кисню в кімнатах знижується, що викликає сонливість та втому, а вологість підвищується.

Це чудове середовище для розмноження вірусів та бактерій, які негативно впливають на здоров'я. А якщо в будинку накопичуватиметься пил, вологість призведе до появи цвілі.

Цвіль біля вікон, фото з вільних джерел
Цвіль біля вікон, фото з вільних джерел

Як знизити вологість

Потрібно, щоб вентиляція працювала справно. Можна зняти всі штори та послабити вікна. Мало хто знає, але вікна мають вбудовану функцію вентиляції. Слід просто розмістити ручку на вікні перпендикулярно під кутом 90° до стелі.

Також потрібно не нехтувати регулярним провітрюванням житлових кімнат хоча б кілька хвилин уранці та ввечері, щоб захистити своє здоров'я.

Скрін, відео YouTube вікно
Скрін, відео YouTube вікно

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

Важливо активувати зимовий режим на вікнах: ця маленька хитрість полягає в регулюванні герметичності ущільнення, щоб запобігти надходженню надто великої кількості свіжого повітря всередину.

Крім того, можна використовувати рослини, які природним способом контролюватимуть вологість у будинку. Наскільки добре рослини будуть знижувати вологість - залежить від їхньої здатності поглинати росу, туман та іншу вологу через листя. Потім ця волога опускається в корені.

домашні рослини, фото:sovkusom
домашні рослини, фото:sovkusom

Раніше ми писали, ніколи не сушіть одяг на батареї: ви здивуєтеся, чому не варто цього робити

Як повідомляв Знай.ua, як приготувати їжу на сухому спирті і виготовити пальник будинку: ці поради позбавлять вас зайвого клопоту .