Від масованих ракетних обстрілів росією значно постраждала енергосистема всієї України. Проте українські електрики ретельно й активно працюють над тим, аби у населення було світло.

А оскільки направити постачання електроенергії по всій Україні неможливо, людям часто доводиться сидіти у повній темряві. На додачу трапляються й аварійні відключення світла. Така ситуація аж ніяк не може позитивно впливати на функціонування електроприладів.

Побутова техніка може постраждати від різких стрибків електроенергії. Адже відновлення постачання електроенергії та відповідний різкий стрибок напруги може вибити вашу техніку з колії. На щастя, існують способи, які здатні забезпечити цілісність ваших приладів після відключення світла.

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

У цьому випадку вам допоможе стабілізатор (реле) напруги, який захистить ваші прилади від псування. Зокрема, у нових будинках ви можете поставити його на свій лічильник. Водночас у старих потрібно встановлювати один реле напруги на весь будинок.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Придбати цей пристрій можна за ціною до півтори тисячі, однак він може врятувати техніку, яка коштує у рази більше. Працює він таким чином, що одразу вимикає електроенергію, коли зникає світло, завдяки чому прилади не будуть отримувати неякісний струм.

Таким простим способом ви зможете захистити побутову техніку від перепадів напруги та можливих пошкоджень. Крім того, слід дотримуватися також певних правил використання побутової техніки у такій ситуації.

Пральна машинка, фото: скріншот з відео
Пральна машинка, фото: скріншот з відео

Як захистити побутові прилади від відключень світла:

1. Вмикайте побутові прилади в розетку поступово. Це робиться тому, що енергетична система будинку може не витримати різкого включення усього. За порадою енергетиків пристрої, які поглинають багато енергії, слід вмикати лише через пів години після появи світла.

2. Використовуйте енергоощадні прилади. Оскільки вони потребують менше енергії, відповідно зможуть зекономити ваш бюджет.

3. Економте світло. Таким чином ви уникнете перевантаження системи, завдяки чому електроенергія на повну відновиться значно швидше. А на додаток зекономите ваші кошти!

Відключення електрики, скріншот: YouTube
Відключення електрики, скріншот: YouTube

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації