Компанія-автор EctoLife вважає, що концепція може якось замінити традиційні пологи.

У мережі показали установку, яка може замінити жіночу матку. Одна така установка зможе виношувати до 30 000 немовлят на рік, а майбутні батьки зможуть спостерігати за процесом за допомогою мобільного додатка і навіть включати немовля якісь пісні/звуки/свої голоси.

"Здається ймовірним, що до випробування штучних маток на людях залишилося лише кілька років", - написала вчений із соціальної етики та політики Елізабет Хлоя Романіс.

Синтетичні матки можуть звучати як наукова фантастика, але вони продовжують довгий ряд досягнень у репродуктивних технологіях.

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Київстар відреагував на безмежні питання щодо підвищення тарифів: "Довго утримувався від цього..." Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Відео EctoLife показує, що перший крок, який повинні зробити майбутні батьки, це об'єднання яйцеклітин і сперматозоїдів за допомогою запліднення in vitro. Це дозволить їм відбирати лише життєздатні та "генетично кращі ембріони".

Генетично кращими ембріонами є перш за все ті, які не мають генетичних проблем, які можуть призвести до викидня. Однак він зазначає, що цей процес також можна використовувати для "скринінгу вроджених вад".

EctoLife також може дозволити батькам відчути те, що бачить і чує їх дитина, за допомогою камер 360°, які знаходяться всередині штучної утроби матері та поєднані з гарнітурою віртуальної реальності. Як тільки дитина досягне повної зрілості, процес пологів можна "здійснити одним натисканням кнопки", що спричинить витікання штучної амніотичної рідини з ростового стручка.

Нагадаємо, ми писали, що до Нового року кілька тижнів: українцям сказали, як не залишитися без даху над головою.

Як повідомляв "Знай.ua" викиньте хімію та аромапалички: натуральний спосіб для ароматизації будинку.

Також "Знай.ua" інформував, вагони "Укрзалізниці" перетворилися для пасажирів на мікрохвильову пічь, люди задихаються.