Тільки 7% громадян на сьогоднішній день готові виїхати з України на зиму. Наших людей не налякати ні холодами, ні російськими ракетами.

Такі висновки можна зробити зі звіту Міжнародної організації з міграції.

Лише маленька частина українців готова змінити своє місце проживання у зимову пору року. Навіть енергетична криза, яку викликала росія, не злякала наших людей.

Біженці, фото: скріншот з відео
Біженці, фото: скріншот з відео

"Близько 18 мільйонів осіб – 40% населення України – потребують термінової гуманітарної допомоги. Ми повинні підтримувати їх узимку, особливо тих, хто не має доступу до житла чи тепла. МОМ закликає зацікавлені сторони активізувати свої зусилля, оскільки потреби зростають день у день", - заявив голова представництва МОМ в Україні Ань Нгуєн.

Популярні новини зараз
Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

У дослідженні йдеться про те, що середня температура повітря по всій країні падає до -10 градусів, і в квартирах стає холодно через відключення електроенергії та опалення. Але навіть це не змусить мешканців залишити власні будинки.

Біженці з України. Фото: Youtube
Біженці з України. Фото: Youtube

Водночас, ресурсів для виживання вже не вистачає, оскільки 43% усіх домогосподарств в Україні вичерпали свої заощадження, – підрахували в МОМ. Щоб знизити витрати, 63% респондентів повідомили, що вони нормують споживання газу, електроенергії та твердого палива.

Наші партнери продовжують тим часом допомагати нам, і постачають генератори, теплий одяг, їжу тощо.

Опалення, скріншот: Youtube
Опалення, скріншот: Youtube

Нагадаємо, що затримка субсидій та лікарняних: у Мінсоцполітики розповіли, що буде з виплатами у 2023 році

Раніше повідомлялося, що "Укразалізниця" не зупинятиметься через блекаут: знайшли як продавати квитки за відсутності електрики

Також, зарплата 30 тисяч: де і кому підприємства готові платити шалені гроші