Стало відомо, що в Україні знову хочуть значно посилити покарання для водіїв транспортних засобів. Тепер потрібно бути обережнішими у водінні.

Депутати Верховної Ради України вже зареєстрували законопроект за номером 6214, у якому мова й пішла про нові правила для водіїв. Зокрема, справа у суттєвому перевищенні дозволеної швидкості, і незабаром за це можуть почати відбирати посвідчення водія.

Місце ДТП: скрін із соцмережі
Місце ДТП: скрін із соцмережі

Автори цього проекту зазначають, що перевищення швидкості на українських дорогах є головною причиною дорожньо-транспортного травматизму, і загальний відсоток становить не менше ніж 34% від загальної кількості ДТП.

Наприклад, 2020 року на дорогах загинуло щонайменше 3554 людей, а ще близько 30 тисяч стали інвалідами на все життя.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

В Україні на сьогоднішній день смертність після аварії на 100 тисяч населення становить близько 15 осіб, тоді як у Європейському Союзі ця статистика нижча в чотири рази.

Аварія. Фото: Траса 95
Аварія. Фото: Траса 95
Аварія. Фото: Траса 95

Перевищення швидкості збільшує тяжкість травм, і згодом призводить до смерті. Саме тому було ухвалено рішення якось знизити цю жахливу статистику.

Автори законопроекту зазначили, що існуючі на сьогоднішній день штрафи в Україні є малоефективними та надто маленькими.

Тепер, якщо закон 6214 буде прийнятий, тоді перевищення швидкості на більш ніж 50 кілометрів на годину каратиметься позбавленням посвідчення водія на строк від 3 до 6 місяців.

Якщо водій перевищить швидкість відразу на 70 кілометрів на годину, тоді цей термін збільшується від 6 місяців до одного року.

Законопроект уже затвердили у Комітеті з питань правоохоронної діяльності, і його рекомендували включити до порядку денного для голосування у залі Верховної Ради.

ДТП, скріншот: YouTube
ДТП, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що гречка стала ще дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти

Раніше повідомлялося, що бензин, дизпаливо та автогаз: які цінники виставили АЗС на вихідні

Також водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою