Зміцнення імунітету напередодні осіннього сезону застуд може бути небезпечним. Так, один із улюблених продуктів для імунітету — лимони можуть загрожувати ниркам.

Аскорбінова кислота, або вітамін С, хоч і допомагає активно боротися з деякими хворобами, і все ж таки при безконтрольному прийомі може викликати проблеми з нирками, зокрема утворення в них каменів оксалатів. Про це пише лікар Тарас Жировецький.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Жировецький попереджає, що вони можуть спричинити сильний біль:

Вам буде не до лимонів і не до покращення імунітету, — пише лікар.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Сильний біль при оксалатах викликаний тим, що у цих каменів є гострі шипи, якими вони травмують сечовивідні шляхи і можуть викликати невелику кровотечу.

Лимони. Фото: Youtube
Лимони. Фото: Youtube

Лікар також зазначає, що позбудеться оксалатів — дорога процедура і називає вартість від 8000 до 25000 гривень, спираючись на власний досвід.

Крім того, аскорбінова кислота в лимонах негативно впливає на зубну емаль, тому після вживання лимона рекомендують прополоскати рот чистою водою та робити перерви між прийомами їжі. Постійний контакт лимонного соку з шкірою рук може викликати хворобливі задирки. Надмірне вживання лимона призводить до алергії.

Нагадаємо, ми писали, що як підключити Wi-Fi роутер від павербанка та бути з інтернетом без світла: дві інструкції.

Як повідомляв "Знай.ua" 14-річна українка захотіла пишні губи та вколола собі олію: лікарі рятували з усіх сил.

Також "Знай.ua" інформував, якщо потрібно швидко почистити багато яєць: хитрість, завдяки якій ви зробите це миттєво.