Зниження гемоглобіну в крові ще називають анемією, та це може стати причиною серйозних захворювань. Анемія викликає "кисневе голодування клітин", симптоми — загальна слабкість, підвищена втомлюваність, схильність до захворювань.

За допомогою простих домашніх засобів можна підвищити рівень гемоглобіну без пігулок. Про це пишуть на порталі woman24.

Продукти з вмістом заліза. Фото: youtube
Продукти з вмістом заліза. Фото: youtube

У їжу слід вживати продукти, що містять вітамін С. Організму необхідний вітамін С, щоб засвоювати залізо, яке впливає рівень гемоглобіну. Продукти з великим вмістом вітаміну С – це не лише цитрусові, а й полуниця. З овочів підійдуть перець, помідори, броколі та шпинат.

Підійдуть також м'ясо та морепродукти. Червоне та біле м'ясо є чудовим джерелом заліза. У мідіях та устрицях, а також у деяких видах риб, такими як тунець, сом, лосось та сардина, також можна підвищити рівень гемоглобіну.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Квасоля, нут, горох, сочевиця, пшениця та овес є хорошими джерелами заліза. Деякі овочі містять не лише вітамін С, а й залізо. До них відносяться листова зелень, така як шпинат. Наші бабусі та дідусі їли буряки, коли хотіли оздоровити свою кров. До речі, картопля також є добрим джерелом заліза.

Риба. Фото: youtube
Риба. Фото: youtube

Попри це варто знати продукти, які знижують рівень гемоглобіну. Це безалкогольні напої з кофеїном, такі як кола. Також не дають організму засвоювати залізо таніни в каві та чорному чаї.

Їжа, багата на кальцій, корисна для здоров'я, але її слід вживати тільки в помірних кількостях, коли йдеться про рівень гемоглобіну. Кальцій знижує засвоюваність заліза, тому з молочними продуктами, якщо у вас низький гемоглобін, краще зачекати.

Нагадаємо, ми писали, що фермер пояснив, чому немає моркви по 15-20 гривень.

Як повідомляв "Знай.ua" 14-річна українка захотіла пишні губи та вколола собі олію.

Також "Знай.ua" інформував, що у графіках відключення світла виявили сотні порушень, українці лютують.