Практично всі чоловіки призовного віку в Україні можуть отримати повістку, проте цю процедуру незабаром можуть завершити. Представники Збройних сил України аргументують такі заходи тим, що чоловіки на дуже низькому рівні виявляють активність щодо інформування територіальних центрів комплектування.

Про це розповів начальник управління персоналом штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Військкомат, фото: unian
Військкомат, фото: unian

За його словами, Міноборони України збирає та актуалізує дані про військовозобов'язаних, оскільки чоловіки майже ніколи не інформують територіальні центри комплектування про те, яку освіту вони здобули, куди переїхали, коли побралися, розлучилися чи у них з'явилися діти.

Роздача повісток з метою уточнення даних, пояснив він, відбувається у громадських місцях, бо вручати повістки за домашніми адресами малоефективно: люди не відчиняють двері.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Українські захисники, скріншот: YouTube
Українські захисники, скріншот: YouTube

"Саме тому начальники територіальних центрів обирають місця, де багато людей", – додав Горбач.

Особливо легко це зробити, коли порушується громадський порядок, наприклад, комендантська година. Але це не означає, що всім цим людям вручають повістки, щоби закликати їх до ЗСУ. У 95% це роблять, щоб громадянин з'явився до територіального центру та там уточнили його військово-облікові дані. А потім він повертається додому, наголосив військовий.

Нагадаємо, ще одна група чоловіків може їхати за кордон: кому пощастить відвідати дружину.

Раніше повідомлялося, що залишки крейсера "Москва" випливли на одеському пляжі: окупанти продовжують влаштовувати "сюрпризи" українцям.

Також, розбирають, як гарячі пиріжки: які спеціальності у попиті для мобілізації у ЗСУ.