Українцям розповіли, чи треба їм шукати нову роботу після того, як війна завершиться і вони повернуться з фронту до мирного життя.

Як відомо, війна з росією запекла і на фронті гунуть українці, яким прийшлось взяти до рук зброю, щоб захищати рідну землю. Без втрат також не обходиться, тому регулярно у військо потрібно додатково набирати людей. Повістки можуть вручати не лише за домашньою адресою, але й за місцем роботи. Про те, чи залишається робоче місце за мобілізованими, йдеться у матеріалі ТСН.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Відомо, що на початку війни за мобілізованими залишалося не тільки робоче місце, але й заробітна платня, але у липні Уряд зняв з роботодавців таке навантаження, пояснюючи це тим, що з одного підприємства чи компанії може бути мобілізовано понад 20% персоналу, і якби роботодавець платив їм зарплату, то не зміг би довго триматися на плаву, і збанкрутів би.

Однак робоче місце за мобілізованим робітником залишається. Тобто після того, як чоловік або жінка повернуться з фронту, вони мають право повернутися на ту ж посаду, на якій працювали до цього.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Однак важливо зауважити, що для того, аби робоче місце збереглося, слід виконати бюрократичну складову — написати заяву. Важливо, щоб роботодавець видав наказ про звільнення з роботи у зв'язку з мобілізацією — у документі зазначається, що робоче місце за працівником залишається.

Нагадаємо, ми писали, що субсидіантів збільшили: хто має право на отримання держдопомоги на оплату комунальних послуг.

Як повідомляв "Знай.ua" українцям обіцяють зростання зарплат у 2023 році, але гаманці товщими не стануть: як інфляція вплине на доходи.

Також "Знай.ua" інформував, що чим будуть грітися взимку українці: тарифи на опалення та обсяг газу у сховищах.