Для наших читачів, які мають безпосереднє відношення до керування автомобілем, є важливі новини. Якщо ви колись запитували, як перевірити наявність штрафів і заборгованостей на своїй персони, то наступна інформація для вас.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню прес-служби Національної поліції.

TruCam, скріншот: YouTube
TruCam, скріншот: YouTube

Так, здійснити цю процедуру можна відразу на кількох платформах. Перша – це портал державних послуг Дія. Він оформлений і у вигляді мобільного додатка, де є можливість дізнатися про наявні штрафи та борги. Там їх можна відразу оплатити.

Штраф для водіїв, фото: Autonews
Штраф для водіїв, фото: Autonews

Популярні новини зараз
Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зробити це можна так:

1. Загрузить приложение "Дія" на свой телефон.

2. Завантажити своє посвідчення водія в "Дію" (це можна зробити через електронний кабінет водія).

3. Знайти інформацію про наявні борги або штрафи у розділі "Послуги/Штрафи за порушення правил дорожнього руху".

4. Якщо такі є, то сплатити їх.

Квитанція про оплату буде зберігатися в програмі, також її можна завантажити або надіслати електронною поштою. Після оплати можна відстежити зміну статусу штрафу чи боргу з виконавчого провадження.

Варто пам'ятати, що оплату штрафу необхідно здійснити протягом 15 діб від дня його отримання. Якщо не зробити цього у строк, то ухвала про адміністративне стягнення направляється до відділу державної виконавчої служби для виконання у примусовому порядку.

Крім "Дії" можна скористатися Єдиним реєстром боржників та електронним кабінетом водія. Там буде вказано інформацію про наявність боргу або несплату штрафів за порушення правил дорожнього руху.

Нагадаємо, швидкість недійсна? Українським водіям нагадали про помилку копів з TruCAM.

Раніше повідомлялося, що киянам легше до весни не стане: у КМДА розповіли про складну ситуацію зі світлом.

Також, "За день втратили два ринки...": чому українські АЗС залишилися без палива, і що робити далі.