Цього дня за церковним православним календарем вшановується пам'ять Ігнатія Богоносця – так називали Ігнатія Антіохійського, який жив у 1-2 століттях і був учнем Іоанна Богослова.

Варто відзначити, що існують лише дві версії походження його прізвиська: за однією з них Ісус брав Ігнатія-дитину на руки; по іншому, воно означає, що Ігнатій є носієм Божественного Духа.

святий Ігнатій Антіохійський

Наші пращури помітили, якщо в цей день наші пращури припадають до осені, то буде щастя. Традиційно було прийнято у свято служити молебні Ігнатію Богоносця, щоб уберегти своє житло від усякої нечисті та напасті. Крім того, обов'язково треба було вклонитися дому та обійти довкола села хресною ходою з іконою Ігнатія Богоносця.

Ще ця дата вважалася "яблучним днем": потрібно було очищати яблуні від інею та снігу, щоб урожай був багатим наступного сезону. Люди вірили, що погода у цей день пророкує погоду серпня — місяця, коли дозрівають найкращі сорти яблук.

Популярні новини зараз
Куб газу – по 15 грн, світло – 7,5 грн: українців обдеруть як липку Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Українцям пообіцяли велику індексацію пенсій: на скільки виростуть виплати
Показати ще

Яблучний день 2 січня

Ігнатьєв день 2 січня: головні заборони

Традиційно було прийнято у свято служити молебні Ігнатію Богоносця, щоб уберегти своє житло від усякої нечисті та напасті. Крім того, обов'язково треба було вклонитися дому та обійти довкола села хресною ходою з іконою Ігнатія Богоносця. При цьому просити святого втілити злі наміри було неприпустимо, інакше можна викликати лихо.

У цей день особлива увага приділялася рідному дому, в якому людина росла і була благословенна на доросле життя. Тому ображати близьких чи кричати на них забороняється.

Нагадаємо, чому варто регулярно читати "Отче наш"? Ви не знали цього про найвідомішу молитву.

Раніше ми повідомляли, як попросити захисту у Господа для дітей та онуків на передовій чи закордоном: найкращі слова, як оберіг.