Українські водії розуміють, що зараз зимовий час і на дорогах небезпечний – необхідно постійно бути дуже уважним. Багато водіїв стикаються з великою кількістю ям на дорогах, тому необхідно розуміти, як потрібно правильно їздити такими "пастками".

Про це стало відомо завдяки перевіреним порадам одного з українських автоблогерів на YouTube.

Ями на дорогах, скріншот: YouTube
Ями на дорогах, скріншот: YouTube

Експерт заявив, що не варто сильно розганятися на таких дорогах. На великій швидкості можна просто не встигнути помітити її та сильно в'їхати. Крім того, не можна втрачати пильності.

Друга помилка полягає в тому, що перед ямою водії намагаються загальмувати в останній момент, але все одно потрапляють до неї. Пружини в такій ситуації і так перебувають у здавленому стані, а удар стає сильнішим, ніж за звичайного руху.

Популярні новини зараз
Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Найсильніший наслідок влучення в яму – це пошкодження коліс, дисків та шин. Також з'явиться грижа або бічний поріз. Трохи менше, але все одно значно, страждають підвіска та кермо. Причому проблеми можуть бути не виявлені відразу, але вони дадуть себе знати пізніше.

Ями на дорогах сріншот
Ями на дорогах сріншот

Тому якщо яму не виходить об'їхати, то її треба подолати з мінімальною шкодою. Потрібно знизити швидкість, але не різко, щоб інші водії встигли загальмувати та не врізалися. Якщо зменшити швидкість не виходить, потрібно зберігати прямий напрямок і постійну швидкість. Не потрібно сильніше тиснути на газ.

При спробі об'їхати яму слід пам'ятати, що зліва знаходиться смуга зустрічного руху, і ззаду також їдуть автомобілі. Не слід скидати швидкість, якщо є така можливість. Але якщо на дорозі багато маленьких ям, то їхати треба повільно та плавно.

Нагадаємо, чоловіки-біженці: чи мають право українці, зняті з військового обліку, залишати територію України.

Раніше повідомлялося, знадобиться паперовий лист та секунда часу: як відрізнити сурогат від якісного бензину.

Також, фантоми, розмитнення у телефоні та ціни на бензин: що принесе українським водіям 2023 рік.