Цього разу ми помилуємося живою легендою від італійського FIAT, про яку мріє спокійний пенсіонер і компанія юних студентів. За цією моделлю робили "горбатого" Запорожця. Так, саме на ЗАЗ взяли за основу маленького італійця FIAT-600. Самі ж італійці, які знаються на авто, називають його "Сейченто".

Про цей легендарний автомобіль пишуть такі ж автолюбителі, як і ми, на порталі Hyser.

FIAT-600, скріншот: YouTube
FIAT-600, скріншот: YouTube

Є думка, що ця модель і вселила в голови європейців, що для пересування і комфортних подорожей не потрібно нічого, крім 4 коліс, керма, двигуна, скромного салону і маленьких габаритів.

FIAT-600, скріншот: YouTube
FIAT-600, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Це авто має задній привід і важить лише 600 кг. А це означає, що компанія чоловіків може спокійно припаркувати його навіть за допомогою рук. FIAT-600 випускався на території Італії з 1955 до 1969 року. Таких екземплярів було випущено 2,5 млн., і вони були особливо популярні у Південній Америці.

FIAT-600, скріншот: YouTube
FIAT-600, скріншот: YouTube

Також варто акцентувати свою увагу на тому, що це виявився справді гідний проект, оскільки на його базі почали робити іспанські SEAT-600 та Застава-750. Також у СРСР на базі FIAT-600 зробили Москвич-444, який так і не вступив до серії.

Є інформація, що сьогодні FIAT-600 помітити на дорогах практично неможливо, хіба що на якихось виставках автомобілів.

Нагадаємо, це не машина – це монстр: найкращі модифікації легендарної "Таврії", які хочуть купити українці навіть сьогодні.

Раніше повідомлялося, ось так виглядав перший мотоцикл, зібраний в Україні: "Червоно-чорний монстр".

Також, перший український позашляховик, розроблений ще за СРСР: "Волинське диво...".