В Україні оновлять закон про "автоцивілку" для водіїв до рівня Європи: що зміниться насамперед

В Україні найближчим часом можуть змінити умови "автоцивілки". У Верховній Раді проголосували новий законопроєкт. Йдеться про закон під номером 8300, за які народні депутати проголосували в першому читанні. Він передбачає значні зміни в "автоцивілці".

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Повторна повістка: кого можуть викликати у військкомат ще раз, з чим це пов'язано

В Україні триває війна і через втрати, також триває і мобілізація. Тому для тих, хто відмовився з першого разу мобілізуватися, повістка може прийти вдруге. Військовозобов'язаний може вдруге отримати повістку до військкомату. Про це розповів юрист Ростислав Кравець для Факти ICTV.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Військкомат в Україні, фото eadaily
Військкомат в Україні, фото eadaily

Названо місяць, коли війна в Україні зійде нанівець: вже цього року

Стало відомо, коли повномасштабна війна в Україні може закінчитися раз і назавжди. Було названо найімовірніший місяць, коли це станеться. Свій прогноз на цю тему зробила вiдома астрологиня Ольга Медвецька.

Астрологиня, фото: скріншот із відео
Астрологиня, фото: скріншот із відео

Понад 10 тисяч гривень: у яких областях українцям виплачують найвищі пенсії

В Україні розмір пенсії визначається індивідуально та залежить від стажу та заробітної плати. Наразі стало відомо, в яких областях громадяни отримують найвищі та найнижчі пенсії. Виходячи з даних порталу Опендатабот, 39% українців отримують пенсії розміром менше ніж 3000 гривень, а всього 1% менш як 2000 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Ніякої паніки: як діяти, якщо ви опинилися під завалами

Жити в Україні все ще небезпечно, і слід бути готовим до всього. Громадянам вкотре нагадали послідовність дій під час вибуху та обвалу будівлі. Далеко ходити за прикладом не потрібно, чому слід прислухатися до кожної повітряної тривози і ходити в укриття. 14 січня – суботній морозний день, місто Дніпро.

Рятувальники дістають людей з-під завалів у Києві
Рятувальники дістають людей з-під завалів у Києві