Робити у випадках, якщо ви раптом забрали забрати свої документи з паспортного столу. Як довго вони можуть зберігатись на відділеннях.

Про це йдеться у прес-службі ГМС.

Минулий рік був дуже непередбачуваним і змінив плани мільйонів українців. Багато хто просто не встиг забрати документи з паспортного столу, і тому громадянам нагадали, що робити в таких випадках.

"Який термін зберігання документів у Центрах надання адміністративних послуг (ЦНАП) чи у центрах "Паспортний сервіс" Державного підприємства "Документ" - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Виявляється, що паспорт громадянина України для виїзду за кордон зберігається близько одного місяця на складі. Якщо брати внутрішній паспорт, його можна буде забрати протягом трьох місяців.

Після того, як закінчуються зазначені терміни, оформлені документи починають передавати в терпідрозділи та відділення ГМС для подальшого зберігання.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

Такі самі терміни діють і в центрах обслуговування громадян "Паспортний стіл".

При цьому варто звертати увагу, що термін зберігання ID-карток і паспортів для виїзду за кордон, який у відокремлених підрозділах у Європі становить не менше трьох місяців з дня надходження.

Після цього вони повертаються до відділень Державної міграційної служби на території України.

Там її зберігають не менше двох років, а якщо написати спеціальну заяву, то термін продовжується до трьох років.

"Однак звертаємо увагу, що до закінчення дії військового стану та обмежень, пов'язаних із пандемією COVID-19 в Україні, оформлені документи зберігатимуться у ГМС необмежений термін", - йдеться у повідомленні.

Український паспорт, фото: скріншот з відео
Український паспорт, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що "Укрпошта" знизила тарифи до 45%: нові ціни за доставку та для кого вони передбачені

Раніше повідомлялося, що ні копійки за душею: три чоловічі імені, приречені зробити своїх володарів голодранцем

Також, якщо побачили таку мітку – ваше житло в небезпеці: що залишають злодії біля квартири перед пограбуванням