Водохреще-2023, суворі заборони дня: скільки води не можна нести з церкви і чому не можна плакати в жодному разі

19 січня одне з найдавніших християнських свят. Його встановили ще за часів апостолів. У свята є давніші назви: "Єлифанія", що перекладається як явище, і "Теофанія" - Богоявлення. Іноді його ще називають Святим Світлом, Світлом або святом Світлів.

Військові відсвяткували Водохреще, фото ООС
Військові відсвяткували Водохреще, фото ООС

Нові ціни на апельсини, мандарини та банани: скільки доведеться викласти за корисні вітаміни взимку

Разом з багатьма іншими продуктами в Україні на полицях супермаркетів продовжують дорожчати такі популярні фрукти, як апельсини, мандарини та банани. На порталі Мінфін опублікували актуальні ціни на фрукти, показавши, як змінилася їхня вартість за останній місяць. Відзначається, що у січні 2023 року одразу після новорічних свят середня вартість найпопулярніших фруктів знову підвищилася.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Сезонні фрукти. Фото: Youtube
Сезонні фрукти. Фото: Youtube

Куди поділися іранські "мопеди" Shahed? Сили відкрили завісу таємниці

Вже кілька тижнів росіяни не запускають українською територією іранські безпілотники-камікадзе, які принесли нам уже не мало горя. Однак чому вони призупинили атаки цим видом озброєння. Про це заявила речниця прес-центру Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Поради від ГМС: скільки може зберігатись оформлений паспорт, який українці забули забрати

Робити у випадках, якщо ви раптом забрали забрати свої документи з паспортного столу. Як довго вони можуть зберігатись на відділеннях. Минулий рік був дуже непередбачуваним і змінив плани мільйонів українців. Багато хто просто не встиг забрати документи з паспортного столу, і тому громадянам нагадали, що робити в таких випадках.

Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube
Виїзд за кордон, паспорт. Фото: скриншот Youtube

"Укроборонпром" обіцяє нову міну, яка змінить правила гри

Нова розробка від «Укоборонпрому» може значно вплинути на перебіг війни на нашу користь вже в найближчому майбутньому. Про це розповів у студії "Сніданку з 1+1" менеджер проектів державного оборонного концерну Олег Болдирєв.

ЗСУ, фото: Міноборони
ЗСУ, фото: Міноборони