Українці скаржаться на те, що останні кілька тижнів почастішали скарги від багатьох чоловіків призовного віку. Громадяни України буквально у всіх містах вшанували активізацію присутності нагляду, а в деяких випадках і жорсткого контролю.

Справа в тому, що в соціальних мережах множиться інформація, що почали видавати повістки скрізь, де тільки можна. Зокрема, це стосується торгових центрів, супермаркетів, під'їздів будинків, громадського транспорту і навіть аптек. Люди просять президента заборонити таку діяльність територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Про це стало відомо завдяки новому зверненню громадянина Андрія Пархоменка до українського президента на його офіційному порталі president.gov.ua.

Вручение повесток, скриншот: YouTube
Вручение повесток, скриншот: YouTube

"Заборонити роздачу повісток на вулицях та блокпостах. Шановний Президенте, зупиніть це свавілля, яке дозволяє собі військкомат, виловлюючи людей як злочинців на вулицях", - повідомляється в петиції.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Петиція Андрія Пархоменка, скріншот: president.gov.ua
Петиція Андрія Пархоменка, скріншот: president.gov.ua

Щоб глава держави офіційно розглянув цю петицію, вона має набрати 25 тисяч голосів громадян.

Цими днями в ефірі телемарафону Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данилов запевнив, що мобілізація в Україні йде спокійно, і закликав "фільтрувати" інформацію з месенджерів. Тоді українці скаржилися, що чоловіків забирають силою та "пакують" в автомобілі просто на вулиці.

Вручення повісток, скріншот: YouTube
Вручення повісток, скріншот: YouTube

Нагадаємо, Микола Тищенко втік на Балі з хлопчиками призовного віку, Таїланд – це відмазка.

Раніше повідомлялося, що українці почнуть отримувати свої повістки до суду за допомогою Viber: що відомо про реформу.

Також, повістка на двері та заклик резерву: як в Україні проходить нова хвиля мобілізації.