З осені 2022 року Україна почала жити в рамках віялових відключень електроенергії через те, що росіяни під час повномасштабної війни воюють виключно з мирним населенням та обстрілюють критичну інфраструктуру.

Бувають дні, коли світло не вимикають взагалі – це було на Новий Рік та Різдво. Але виявилося, що навіть свята не потрібні для того, щоби електрика була в будинку весь день. В Укренерго назвали, коли це станеться.

Відключення електроенергії, скріншот: Youtube
Відключення електроенергії, скріншот: Youtube

Як виявилося, чекати доведеться не довго – з 8 лютого 2023 року, з середи, по всій країні буде змінено ліміти споживання. Все через те, що протягом одного дня кожна область буде зі світлом усі 24 години – обмеження буде знято, щоб енергетики змогли зробити вимірювання фактичного споживання у всіх регіонах.

Якщо росіяни не завдадуть чергової масової атаки з енергетичної інфраструктури, 8 лютого відключатимуть Запорізьку, Донецьку та Миколаївську області. У четвер – Харківську, Хмельницьку та Херсонську.

Популярні новини зараз
Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Укренерго
Укренерго

І так до 20 лютого – останніми зазнають щастя – Львівська та Одеська області.

"У разі повторення росією масованих ракетних обстрілів проведення режимних вимірювань мають бути перенесені до стабілізації ситуації", - заявляють у компанії.

Нагадаємо, тариф на воду знову підвищили: яким регіонам не пощастило бути першими

Як повідомляв "Знай.uа", про пільгові тарифи настав час забувати: що буде з цінами на електроенергію

Знай.ua писав, 7-11 грн за кВт: українцям можуть виставити "європейські" тарифи за світло, коли чекати