Декретна відпустка в Україні: які нові правила чекають на батьків

В Україні запропонували змінити процедуру надання декретної відпустки. Згідно із законопроєктом, якщо його ухвалять, обидва батьки одночасно зможуть вийти на відпочинок з догляду за дитиною. Проект закону № 9018 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері соціальних відпусток" надає всім українцям однакові права на декретну відпустку.

Декретна відпустка, кадр з відео
Декретна відпустка, кадр з відео

Майже 4400 грн пенсії та "бонуси": хто в Україні може розраховувати на такі виплати

В Україні на розмір пенсії впливають два фактори: стаж та середній розмір заробітної плати. Згідно зі статистикою, трохи менше половини населення отримує виплати нижче за 3000 гривень, але деяким пощастило більше. Є люди, яким належить мінімум 4400 гривень.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Українським водіям приготували величезні штрафи, простіше купити самокат

На превеликий жаль, в Україні щодня відбуваються дорожньо-транспортні пригоди, іноді все закінчується дуже плачевно. На дорогах вже працюють камери відеофіксації, а також діють жорсткі штрафи. Однак навіть у таких умовах залишаються водії, які порушують ПДР у "хронічному" режимі.

Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube
Перевірка водіїв. Фото: скрін youtube

Українських пенсіонерів чекають перевірки та індексація виплат: кого обійде стороною те й інше

В Україні мають провести перевірки пенсіонерів на законність отримання пенсій, а також у березні очікується індексація виплат. Втім, те й інше торкнеться не всіх громадян. Про це заявив перший заступник голови Комітету парламенту із соціальної політики та захисту прав ветеранів Михайло Цимбалюк в ефірі Громадського радіо.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Щоб виписати на вулиці повістку, треба звати головного військкома: що українці не знають про мобілізацію

Мало хто з пенсіонерів чи студентів замислюється над тим, що відбувається на вулицях українських міст у ці зимові дні, адже це стосується лише молодих, або відносно молодих українців чоловічої статі.

Вручення повістки, скріншот із відео
Вручення повістки, скріншот із відео