Запаслися антибіотиками? В Україні посилюють спостереження за ліками, більше жодних "ну будь ласка" в аптеках

Аптека, скріншот: YouTube
Аптека, скріншот: YouTube

Вже цієї весни в Україні Міністерство охорони здоров'я запровадить електронний рецепт на всі ліки, яким належить цей вид реалізації. Іншими словами, незабаром в українських аптеках усі рецептурні ліки продаватимуться через електронний рецепт. В уряді впевнені, що це нововведення допоможе посилити контроль над продажем ліків у країні. Також таким методом хочуть боротися із самолікуванням. Про це стало відомо завдяки повідомленню МОЗ. Запускатимуть е-рецепт поступово: у разі відсутності світла або інтернету лікар, як і раніше, виписуватиме рецепт на спеціальному паперовому бланку.

"Сатанинська спокуса...": маг з "Битви екстрасенсів" розповів, де окупанти знайшли "дірки" в нашій обороні, йдуть спекотні дні

Російські окупанти, скріншот: YouTube
Російські окупанти, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Відомий український енергетичний практик, маг та зірка "Битви екстрасенсів" Роман Шептицький розклав карти Таро на ситуацію в Україні. Йдеться про місяць березень. Так, перша половина березня змусить українців чекати на постачання озброєння, цей час окупанти спробують використати для своїх підступних планів. Незважаючи на всі складнощі, у березні все ж таки настане той самий довгоочікуваний судний день для окупантів.

Сергія Бабкіна після 8 місяців у Німеччині нагородили в Україні почесним знаком: "Не вистачило слів"

Сергій Бабкін. Фото: Instagram
Сергій Бабкін. Фото: Instagram

Сергій Бабкін неординарний співак, який не перестає дивувати своїх шанувальників, як на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, так і наживо. З березня по листопад він разом зі Сніжаною та дітьми перебував у Європі, Німеччині, де жив протягом восьми місяців та отримував соціальну допомогу. Наразі виїжджати з України вони не планують, виступаючи країною з туром. Більше того, їх навіть встигли нагородити почесними знаками... під час концерту у рідному Харкові.

Прожарка скасовується: українські супермаркети оновили ціни на гречку, олію та цукор

Ціни на гречку, скріншот: YouTube
Ціни на гречку, скріншот: YouTube

Ціни на гречку та цукор у відомих українських супермаркетах падають, а от соняшникова олія залишається в межах січневих цін. Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від аналітиків економічного порталу Minfin. Цінники на цукор знижуються в Україні з вересня, коли розпочався сезон збирання цукрових буряків. За місяць ціна кілограма цукру знизилася на 19 коп. – з 33,86 грн. до 33,67 грн. Приблизно з липня 2022 року в Україні дешевшає гречана крупа. З весни ціни утримувалися на досить високому рівні, а в деяких роздрібних мережах перевищували позначку 115 гривень за кілограм.

Мобілізація в Україні: непідготовлених чоловіків більше не зможуть відправити на фронт, ТЦК доведеться чекати

Мобілізація. Фото: Youtube
Мобілізація. Фото: Youtube

В українському парламенті зареєстрували новий проект закону, що передбачає встановлення мінімального терміну військової підготовки мобілізованих. Про це стало відомо завдяки новій інформації на порталі Верховної Ради України. Повідомляється, що зміни планується внести до ст. 39 ЗУ "Про військовий обов'язок та військову службу". Документ передбачає, що військовозобов'язані, які до мобілізації взагалі не мали досвіду проходження військової служби або не були на навчальних зборах, можуть бути допущені до зони бойових дій лише після 3 місяців підготовки.