Що є корисним для однієї людини, може не працювати для іншої, адже універсальних або загальних дієтичних рекомендацій не існує.

Про це розповідає Дана Елліс Ганнес, докторка медичних наук для видання Womans World. Спробувати інтервальне голодування можна, але треба зважати на свій організм і його особливості. Дієтолог назвала категорії людей, яким може не підійти або навіть зашкодити тривале утримання від їжі.

Пенсіонери. Фото: youtube
Пенсіонери. Фото: youtube

Якщо в минулому у вас були розлад харчової поведінки, це може вплинути на стан кишківника. За словами дієтолога люди, які мали в анамнезі розлади харчової поведінки, можуть спричинити рецидив розладу інтервальним голодуванням.

Так само зашкодить такий спосіб скинути зайві калорії, якщо ви дитина. Діти можуть наражатися на більш високий ризик виникнення проблем, викликаних голодуванням, через їх менший вік.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Крім того, голодування зашкодить вагітним або мамам, що годують груддю, через те, що важко отримати всі необхідні поживні речовини під час вагітності, та мати у щоденному раціоні потрібну кількість калорій за короткий період і всього декілька прийомів їжі.

Інтервальне голодання. Фото: Youtube
Інтервальне голодання. Фото: Youtube

Якщо ви літня людина, тривалі голодування можуть спричинити харчові розлади. У вас можуть виникнути побічні ефекти, як-от розлад травлення, відсутність уваги або концентрації, запаморочення, проблеми зі сном або занепокоєння.

І хоча деякі проблеми, як дратівливість і проблеми з концентрацією уваги, зазвичай мають тимчасовий характер, оскільки ваше тіло пристосовується до нового режиму харчування, вам варто подумати, чи готові ви пройти цей шлях.

Нагадаємо, ми писали, що фітнес-тренер Віктор Мандзяк розповів, як не набрати зайвого у піст.

Як повідомляв "Знай.ua" вчені назвали 5 ознак довголіття: що може вплинути на тривалість життя.

Також "Знай.ua" інформував, як дізнатися, що ви дуже худий чи товстий: корисна таблиця від Аніти Луценко.