З початку повномасштабної війни в Україні Німеччина прийняла вже понад мільйон біженців з України.

З них 38 тисяч іноземців, але які мешкали в нашій країні на постійній основі. Зараз видання schengenvisainfo заявляє, що в уряді Німеччини закликали негайно вжити заходів щодо громадян третіх осіб і тих, у кого немає громадянства.

Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube
Українські біженці у Польщі. Фото: скрін youtube

Згідно з директивою ЄС 2001/55/ЄС про надання тимчасового захисту, біженці з України, які не мають громадянства, можуть бути вигнані з країни. Знову ж таки, це стосується цілих 38 тисяч українських біженців без паспортів.

У той же час у Німеччині дуже хочуть залучити все більше кваліфікованих робітників з Індії та Гани, тоді як висококваліфіковані біженці з України... можуть бути просто вигнані через те, що не мають паспорта.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Біженці в Польщі. Фото: Youtube
Біженці в Польщі. Фото: Youtube

У зв'язку з цим "Альянс громадянського суспільства" вимагає єдиних та довгострокових правових рішень щодо українських біженців - насамперед їм необхідно видати посвідку на проживання, спростити доступ до ВНЗ з метою навчання та багато іншого.

Якщо українці отримають статус тимчасового захисту, вони зможуть мати право на доступ до ринку праці, житла та охорони здоров'я.

Нагадаємо, лише пообіцяли: яка з країн ЄС не виплатила українським біженцям допомогу

Як повідомляв "Знай.ua", часу залишилося до 20 березня: українці можуть отримати нову грошову допомогу, як подати заявку

Знай.ua писав, українка в Барселоні викотила претензії через погану безкоштовну квартиру: "Це нормальні умови?"