2023 року для українських пенсіонерів, незважаючи на складну економічну ситуацію, провели масштабну індексацію пенсій. Понад 10 мільйонів громадян мають отримати доплати до пенсій, втім є категорії, які можуть не очікувати підвищення. Про це пише "24 канал".

Незважаючи на повномасштабну війну та падіння економіки, в уряді роблять все можливе, щоб підтримати найнезахищеніші верстви населення, зокрема пенсіонерів. Наприклад, з 1 березня провели індексацію пенсій, яка торкнулася більшості пенсіонерів. Однак є категорії, яких підвищення оминуло стороною.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Так, на підвищення виплат у 2023 році можуть не розраховувати працюючі пенсіонери, які мають невеликий страховий стаж, а розрахунковий розмір їхньої пенсії нижчий за 2100 гривень. Також під індексацію не потрапили українці, які отримують пенсії у розмірі понад максимально можливу суму, встановлену законодавством України, тобто понад 20 930 гривень.

Пенсіонери, скріншот: YouTube
Пенсіонери, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Не перерахували пенсії колишнім працівникам прокуратури, а також суддям, які одержують щомісячне довічне грошове утримання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, подобається така індексація? Пенсіонерам розповіли, чи враховуватимуть березневе підвищення при призначенні субсидії.

Також наш портал інформував, що нові вимоги виходу на пенсію в Україні: щасливчикам, які дожили до 60 років, доведеться ще почекати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що в Україні змінилися правила індексації пенсій: як це вплине на розмір підвищення.