Через мобілізацію серед українців почали зрізні фейкові повідомлення, одне з яких говорить, що підліткам хлопцям з 13 років не можна виїздити за межі України.

Українські прикордонники прокоментували документ і дали пояснення. Згідно з повідомленням Держприкордонслужби, цей документ є фейковим і обмеження щодо виїзду стосуються тільки чоловіків віком від 18 до 60 років.

Кордон Литви та Білорусі, скріншот: YouTube
Кордон Литви та Білорусі, скріншот: YouTube

Крім іншого, у службі акцентували увагу на тому, що під час прочитання підробленого документа можна побачити багато помилок, зокрема — русизмів.

Наразі в Україні продовжено воєнний стан, а отже — проводиться загальна мобілізація. Однак проходить вона відповідно до законодавства і не стосується дітей до 18 років.

Популярні новини зараз
Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати
Показати ще

Скриншот фейка
Скриншот фейка

Натомість в коментарях зазначили, що при перетині кордону хлопцям яким невдовзі має виповнитися 18 років, часто бувають проблеми з перетином кордону.

"Останнім часом зустрічаю розповіді про відмову про перетин кордону підліткам за місяць, три чи два тижні до 18 річчя, що це пов'язано з новими правилами військового обліку. Цікавить, чи то є насправді таки зміни?", "Чекайте, ви хочете сказати, що у студентів, що поступили у закордонні ВУЗи не було проблем з виїздом?", — прокоментували під повідомленням.

Скриншот коментарів
Скриншот коментарів

Нагадаємо, ми писали, що воїни без вищої освіти можуть стати офіцерами: Рада прийняла доленосне рішення.

Як повідомляв "Знай.ua" Кабмін назвав кількість заброньованих від мобілізації українців: інфографіка по галузях.

Також "Знай.ua" інформував, що відправляють на фронт через місяць після повістки? Адвокат пояснив, що треба знати.