У ніч з 25 на 26 березня (в останню неділю березня) в Україні перейдуть на літній час і переведуть годинник на одну годину вперед.

В результаті переведення годинника скоротить час сну на одну годину.

Щорічна зміна часу на зимове та літнє була введена для більш раціонального використання світлого часу доби та економії електрики. Незважаючи на це, багато країн відмовилися від зміни часу, оскільки це сильно впливає на самопочуття людини.

Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube
Перехід на "зимовий" і "літній" час, скріншот: Youtube

В Україні також були спроби скасувати переведення часу. Однак для запровадження цього проекту у 2021 році в уряді не вистачило голосів і його відправили на доопрацювання.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Перехід на літній час може відчутно позначитися на здоров'ї. Тому фахівці рекомендують підготувати організм наперед.

Так, за тиждень-два до переведення годинника рекомендується почати прокидатися трохи раніше поступово зрушуючи графік на кілька хвилин. Крім цього, рекомендується займатися фізичною активністю, гуляти на свіжому повітрі, пити багато води, добре висипатися і дотримуватися правильного харчування, щоб постачати організм необхідними вітамінами.

Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Київ, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Після перекладу стрілок необхідно нормально харчуватися, не виснажувати себе дієтами і надмірними фізичними навантаженнями, щоб організм не відчував додаткового стресу. Найчастіше гуляйте на відкритому повітрі, лягайте спати раніше і намагайтеся не вступати в конфлікти.

Нагадаємо, що цей день незабаром настане: українці дізналися, чим шкідливий перехід на літній час.

Раніше ми повідомляли про перехід на літній час-2023: що треба почати робити вже зараз, щоби організм не дав збій.