Продуктовий набір стане "важчим": українські супермаркети оновили ціни на гречку, цукор та олію

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Для всіх наших дорогих читачів, які уважно стежать за цінниками на харчові продукти із соціального списку, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на гречку, цукор та олію. Під кінець березня почали зростати ціни на гречку, цукор та олію, проте кілька місяців поспіль ціни на них постійно знижувалися. Наприкінці березня середня ціна кілограма гречки у супермаркетах країни становила 66,80 грн., хоча ще у лютому вона була нижчою – 66,80 грн.

"Не порахували зарплату за останні роки": чому українцям нараховують мізерні пенсії

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Раніше повідомлялося, що при нарахуванні пенсійних виплат, українці самі можуть вказувати період за який їм враховувати середню заробітну плату для розрахунку пенсії. Однак це не зовсім так. Жінка, яка має 4 категорію чорнобильців, понад 30 років стажу, запитує, чому їй не взяли для розрахунку зарплату за останні роки. Фахівці пенсійного законодавства зазначають, що Законом України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" передбачено, що визначення заробітної плати для обчислення пенсії здійснюється відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Тіна Кароль змусила Олену Зеленську ревнувати та пишатися одночасно: "Він не залишив"

Тіна Кароль та Володимир Зеленський, фото із соцмереж
Тіна Кароль та Володимир Зеленський, фото із соцмереж

Відома українська співачка Тіна Кароль поділилася зворушливим відео про Володимира Зеленського та назвала його президентом світу. Відповідні кадри Тіна Кароль опублікувала на своїй особистій сторінці у соцмережі Instagram. Знаменита українська співачка поділилася з багатомільйонною аудиторією відео з висловлюваннями Володимира Зеленського. Зокрема, згадали знамениту фразу: "Кожен із нас президент" та його заклики до миру та до перемоги над російськими окупантами. Кароль зазначила, що про такого президента мріє кожна країна, адже у найкритичніший момент він не покинув свого народу, а став відстоювати його майбутнє.

Крутимо стрілочки вже цієї ночі: Україна переходить на літній час

Переведення годинника, фото: Знай.ua
Переведення годинника, фото: Знай.ua

У ніч з 25 на 26 березня (в останню неділю березня) в Україні перейдуть на літній час і переведуть годинник на одну годину вперед. В результаті переведення годинника скоротить час сну на одну годину. Щорічна зміна часу на зимове та літнє була введена для більш раціонального використання світлого часу доби та економії електрики. Незважаючи на це, багато країн відмовилися від зміни часу, оскільки це сильно впливає на самопочуття людини. В Україні також були спроби скасувати переведення часу. Однак для запровадження цього проєкту у 2021 році в уряді не вистачило голосів і його відправили на доопрацювання.

Підкорює джунглі та розкішні яхти: син мера Коломиї Олег Станіславський пішов стопами Тищенка та втік на Балі

Олег Станіславський. Фото: скрін youtube
Олег Станіславський. Фото: скрін youtube

Поки українські захисники віддають свої життя, борючись за кожен метр землі син мера Коломиї Олег Станіславський пішов стопами колишнього "слуги народу" Миколи Тищенка та насолоджується райським відпочинком на Балі. Про це повідомляє telegram-канал "Всевидюче око". У той час як усі українці трудяться для наближення перемоги, знаходяться індивіди, для яких, вочевидь, війни немає. Так, наприклад, син мера Коломиї Олег Станіславський засмагає на Балі та не знає горя.